Wat gaat erin??
- acht plakken ontdooide bladerdeeg/hartige taartdeeg (welke jij het lekkerst vindt!)
- 1 grote, gesnipperde ui
- twee ontvelde en geperste knoflook-tenen
- 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
- 500g champignons in plakjes gesneden
- 400g gemarineerde kipfilet in blokjes
- 3 eieren
- beker crème fraîche
- pittige geraspte kaas, zo'n 100g
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- vet de ovenschaal in met boter
- bekleed de ovenschaal met de bladerdeeg/hartigetaartdeeg
- Bak de kipfilet als eerste en voeg daarna de ui, knoflook en champignons toe. Blijf het rustig doorbakken totdat het vocht in de pan bijna verdampt is
- Doe het vuur uit en roer de rode paprika erdoor
- Roer de crème fraîche, de eieren en de kaas goed door elkaar
- Roer dit mengsel door het groente-kip-prutje en giet het in z'n geheel in de vorm
- Nu mag het in de oven binnen 35 à 45 minuten gaar worden terwijl jij je aanrecht even opruimt en vervolgens met een glas wijn in de hand geniet van de heerlijke geuren die er vrij komen!
- Aan tafel en bon appetit!!
1 opmerking:
Mmm dat klinkt als een heerlijk gerecht! (en aan de lege ovenschaal te zien is dat het ook) Ik schrijf het even over :-)
http://tantejannie.blogspot.nl/
Een reactie posten