zaterdag 5 februari 2011

Monchou-taart even anders...

Het lijkt een beetje een gewoonte te gaan worden om iets lekkers voor bij de koffie, thee of...te gaan maken in het weekend. Je moet jezelf en de rest van het gezin ook wel eens even "lekker" verwennen is het niet?!

Wat gaat erin?
  • 50 gr boter
  • 1/2 pot bosbessenjam (à 450 gr)
  • 1 pak theebiscuit (240 gr)
  • 2 pakjes mon chou
  • 125 gr witte basterdsuiker
  • 1 beker slagroom (250 ml)
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gr)
  • 1 zakje klopfix (8 gr)
  • 3 bananen
  • 1 blik vlaaivulling kers
  • springvorm 24 cm doorsnee

Hoe maak je het?

  • Verhit de boter en jam en roer door elkaar
  • maak de biscuitjes fijn in de keukenmachine (deegroller of vijzel)
  • meng biscuit door boter/jam
  • verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk goed aan en laat min. 20 minuten afkoelen in de koelkast
  • snijd de bananen in plakjes en verdeel over de bodem.
  • klop ondertussen met een mixer de monchou met de basterdsuiker luchtig.
  • klop de slagroom, vanillesuiker en klopfix en doe door het monchou-mengsel
  • verdeel het mengsel over de banaan
  • verdeel de vlaaivulling over het monchou-mengsel en laat minimaal 1 uur opstijven

Zet de koffie, thee of...klaar en verwen jezelf met zo'n héérlijk stukje taart!

(recept uit boodschappen)

2 opmerkingen:

Anja Brunt zei

MMMMM.... het is zondagochtend en deze taart voorbij komen, het water stroomt me in de mond ;-)

Mirthe zei

Hooi,

De taart was lekker hoor!!! Die mag je wel eens vaker maken! Ik wil hem ook wel eens met jou maken.

Groetjes Mirthe